אישור נוטריוני: באילו מצבים נדרש לקבלו?

אישור נוטריוני הוא שם כולל למגוון רחב של פעולות המבוצעות מול נוטריון ועל ידיו. במאמר הבא נסקור חלק ממצבים אלו, נסביר מדוע נדרש האישור וכיצד ההליך מבוצע. 

אישור נוטריוני

עריכת אישור לצוואה בפני נוטריון

צוואה מאפשרת לאדם להוריש את עזבונו לפי ראות עיניו, ולא בהכרח לפי החלוקה הקבועה בחוק הירושה. על פי חוק זה, צוואה שנערכה בפני נוטריון זוכה לתוקף חוקי באותה הרמה של צוואה הנערכת בפני שופט. מדובר בהליך מהיר בו נוטריון בודק מול בעל הצוואה כי הוא מבין את תוכנה, שאיננו נתון להשפעה בלתי הוגנת והינו כשיר מבחינה מנטאלית ונפשית.

לאחר מכן נערכת החתימה על הצוואה מול הנוטריון, שמוודא כי הדבר נעשה מרצונו הטוב והחופשי של החותם. יש להדגיש כי התוקף החזק של צוואה הנערכת בפני נוטריון מקטין את סיכויי הערעור עליה ועל תוכנה באם יהיו כאלו בעתיד. נכון לשנת 2019 העלות של ההליך עומדת על 242 לפני מע"מ, אך הוא אינו כולל פעולות נוספות כגון עריכת הצוואה על ידי עורך הדין.

אישור נוטריוני לתרגום

אישור נוטריוני לנכונותם של תרגומים נדרש במגוון מקרים של תעודות ומסמכים, אותם יש להגיש לרשויות בישראל ובחו"ל. מדובר לרוב במסמכים בעלי חשיבות רבה אשר לגביהם לא ניתן להסתפק בתרגום רגיל, וקיימת משמעות גדולה להיותם מתורגמים באופן מדויק לחלוטין ונאמן למקור.

מסמכים אלו עשויים להיות מוגשים למספר מוסדות:

  • מוסדות הממשלה
  • שגרירויות
  • לבתי משפט
  • מוסדות לימוד וכדומה

סוגי המסמכים עשויים להיות: תעודות פטירה, תעודות נישואין, תעודות לידה, צוואות, תמצית רישום, אישורי לימודים ועוד הרשימה ארוכה.

תפקידו של הנוטריון הוא לעבור על תרגום המסמך ולהשוותו למקור, ולאחר מכן לאשר בחתימתו את נכונותו. ישנם משרדי עורכי דין ונוטריונים המציעים גם את שירותי התרגום אצלם, דבר המייתר את הצורך בפנייה לחברת תרגום חיצונית. כמו בכל שירותי הנוטריונים התעריף לתרגום הינו קבוע ומחייב, ובמקרה זה נקבע בהתאם למספר המילים במסמך המתורגם.

אימות חתימה נוטריוני

אישור נוטריוני נדרש גם עבור אימותי חתימות על גבי תצהירים וייפויי כוח בקשת רחבה של מצבים. כך לדוגמא, כאשר יוצא קטין לחו"ל עם אחד מהוריו הגרושים, או כאשר הוא יוצא עם מלווה שאיננו ההורה שלו, עולה הצורך לציידו במסמך המאשר את היציאה מהארץ. מדובר במסמך בו מובאים פרטיהם של ההורים, של הקטין ושל המלווה, זמני היציאה והחזרה ועוד. לאור נסיבות העלולות להיווצר ביציאת קטין לחו"ל, ובעיקר כדי למנוע את הוצאתו בניגוד לרצון האפוטרופוס, החתימה על המסמך חייבת להיות מאושרת על ידי נוטריון – כלומר להתבצע בפניו.

ישנן דוגמאות רבות נוספות לאימותי חתימות. למשל, חתימה על ייפוי כוח למלווה שאיננו ההורה המוציא קטין לחו"ל, ייפוי כוח לאדם שאינו עורך דין, או ייפויי כוח לבנקים למשכנתאות. ייפוי הכוח לקבלת משכנתא, שאינו ניתן לביטול, מסמיך את הבנק לבצע בעתיד פעולות משפטיות הקשורות להלוואה. הוא מחייב אימות חתימה על ידי נוטריון בהליך מהיר ופשוט, בו מגיע נוטל ההלוואה (או בני הזוג) עם המסמך שקיבל מהבנק, דרכון ישראלי או תעודת זהות, וחותם עליו בנוכחות הנוטריון.

אישור נוטריון להסכם ממון

הסכם ממון נועד להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה. מאחר שמדובר במסמך בעל חשיבות גדולה העוסק באנשים המכירים זה את זה ובנכסים בלתי מבוטלים, נקבע כי הוא מחויב להיות בעל תוקף משפטי. במידה שהזוג עדיין אינו נשוי ניתן להגיע עם הסכם הממון לחתימה בפני נוטריון, דבר המעניק להסכם את התוקף המשפטי הנדרש. כמו כן, ביכולתם לפנות אל בית המשפט לאישור ההסכם, אם כי ההליך מסורבל יותר. ואולם, במידה ומדובר בבני זוג שכבר נישאו, הסכם הממון יכול להיות מאושר רק על ידי שופט. אלו היו רק מספר דוגמאות למצבים המצריכים אישור נוטריוני.

לפרטים נוספים על שירותי הנוטריון הניתנים במשרדנו הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר דרך האתר או בטלפון 077-2316422.

נשמח לעמוד לשירותכם בכל עת

צור קשר